Până la două milioane de sirieni ar putea ajunge în Turcia dacă luptele se intensifică în nord-vestul Siriei, în timp ce finanțările pentru ajutor au scăzut la un nivel periculos, scrie site-ul hurryetdaily news.

Turcia a negociat un sprijin financiar din partea UE și promisiunea privind o viitoare aderare la UE în schimbul ținerii migranților. 

Armata siriană susținută de Rusia a lansat un asalt asupra ultimei fortărețe majore a rebelilor cu atacuri aeriene și
confruntări pe teren care au forțat deja zeci de mii de sirieni să-și părăsească locuințele. „Temerea noastră este dacă această situație va continua și dacă numărul de refugiați va continua să crească și conflictul se va intensifica, am putea vedea chiar sute de mii, un milion, două milioane de sirieni îndreptându-se spre granițele cu Turcia”, a declarat coordonatorul umanitar regional al ONU pentru criza din Siria, Panos Moumtzis.

Atacurile de la sfârșitul lunii aprilie, axate mai ales asupra unor zone din sudul provinciei Idlib și zone adiacente provinciilor Hama și Latakia, marchează cel mai intens conflict între președintele Bashar al-Assad și insurgenți din vara anului trecut.

Moumtzis a declarat la Geneva că situația se deteriorează și un acord între Rusia și Siria pentru dezescaladare nu mai este în vigoare. „Vedem o ofensivă care vizează cu adevărat – sau care are impact asupra – spitale și școli din zone cu civili, unde există populație și așezări urbane, ceea ce într-adevăr nu ar trebui să se întâmple în conformitate cu dreptul umanitar internațional”, a subliniat oficialul ONU.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews