ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Până la două milioane de sirieni ar putea ajunge în Turcia dacă luptele se intensifică în nord-vestul Siriei, în timp ce finanțările pentru ajutor au scăzut la un nivel periculos, scrie site-ul hurryetdaily news.

Turcia a negociat un sprijin financiar din partea UE și promisiunea privind o viitoare aderare la UE în schimbul ținerii migranților. 

Armata siriană susținută de Rusia a lansat un asalt asupra ultimei fortărețe majore a rebelilor cu atacuri aeriene și
confruntări pe teren care au forțat deja zeci de mii de sirieni să-și părăsească locuințele. „Temerea noastră este dacă această situație va continua și dacă numărul de refugiați va continua să crească și conflictul se va intensifica, am putea vedea chiar sute de mii, un milion, două milioane de sirieni îndreptându-se spre granițele cu Turcia”, a declarat coordonatorul umanitar regional al ONU pentru criza din Siria, Panos Moumtzis.

Atacurile de la sfârșitul lunii aprilie, axate mai ales asupra unor zone din sudul provinciei Idlib și zone adiacente provinciilor Hama și Latakia, marchează cel mai intens conflict între președintele Bashar al-Assad și insurgenți din vara anului trecut.

Moumtzis a declarat la Geneva că situația se deteriorează și un acord între Rusia și Siria pentru dezescaladare nu mai este în vigoare. „Vedem o ofensivă care vizează cu adevărat – sau care are impact asupra – spitale și școli din zone cu civili, unde există populație și așezări urbane, ceea ce într-adevăr nu ar trebui să se întâmple în conformitate cu dreptul umanitar internațional”, a subliniat oficialul ONU.