ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul 2018 va fi anul familiilor, motiv pentru care Guvernul Ungariei va acorda o atenție sporită familiilor maghiare. Declarația a fost făcută de Zoltán Balog, ministrul ungar al resurselor umane, transmite Rador.

Zoltán Balog a subliniat că una dintre cele mai de succes politici derulate de Guvernul de la Budapesta se referă la familie, care a primit o atenție deosebită începând din 2010. În ultimii șapte ani au fost dublate alocările financiare către acest domeniu, ajungându-se la două mii de miliarde de forinți annual, adică 4,9 % din PIB. În comparație, acest procent este în medie aproape jumătate – 2.55 % – în restul țărilor Uniunii Europene.

Guvernul Ungariei s-a străduit să ofere sprijin financiar și moral familiilor tinere, care se pregăteau să își întemeieze un cămin și să aibă copii, familiilor numeroase, care se întorceau la serviciu după concediul de creștere a copilului, precum și vârstnicilor. 

Ministrul a amintit și de acțiunile care vor fi intreprinse în 2018 referitor la familii. 
 
Anul viitor reducerea la impozitele plătite de familiile cu doi copii va crește cu cinci mii de forinți, ajungând la 35 de mii de forinți. De asemenea, începând cu luna ianuarie va fi mărit cuantumul sprijinului financiar și al obligațiunilor pentru bebelușii născuți în afara Ungariei, dar care au cetățenie ungară. Acordarea indemnizației de creștere a copilului pentru femeile care nasc în perioada studiilor superioare se va face timp de doi ani și va fi extins și programul privind fertilizarea in vitro. Totodată, familiile în care se naște al treilea copil sau al patrulea (și așa mai departe) vor beneficia de o reducere a creditelor ipotecare cu un milion de forinți pentru fiecare nou-născut, iar mamele care au credite de studii – în funcție de numărul copiilor născuți – pot cere suspendarea rambursării sau chiar degrevarea de aceste obligații financiare.