ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania este amenințată de o criză fără precedent din cauza posibilei tăieri a gazului rusesc, ceea ce va duce la pierderea prosperității cu care cetățenii germani erau obișnuiți.

Aceste avertisment teribil îi aparține Rainer Dulger, șeful Confederației antreprenorilor germani.

Într-un interviu acordat Süddeutsche Zeitung, Dulger a afirmat:

„Suntem amenințați de cea mai mare criză prin care a trecut vreodată această țară. Trebuie să fim cinstiți și să spunem: în primul rând vom pierde prosperitatea pe care o avem de ani de zile.”

Deși sunt tot mai multe voci care solicită intervenția guvernului de la Berlin pentru a sprijini economia, Dulger se opune acestei idei.

Ca un antreprenor pățit, el știe că ori de câte ori intervine guvernul pentru a aplana o criză produce mai mult rău.

Adevărata grijă a guvernului ar trebui să fie măsurile pentru protejarea persoanelor vulnerabile.

„Mai multe venituri nete provenind din PIB trebuie să intre acum în contul fiecărui cetățean”, spune Dulger.

Șeful antreprenorilor germani nu este singura voce care anunță apocalipsa peste țara care ÎNCĂ este cea mai puternică economie din UE, și care, „mulțumită” politicilor Angelei Merkel, supranumită „cancelarul climatic”, s-a sinucis închizându-și majoritatea capacităților energetice, într-un hei-rup absurd de „înverzire”.

În schimb, Germania a devenit dependentă total de gazele din Rusia și se află acum la mâna lui Putin, în plin nou Război Rece.

Criza teribilă care va lovi țara este recunoscută chiar de guvernul de la Berlin.

Vicecancelarul Robert Habeck, care este și ministru al Economiei,  avertizează că vine o „iarnă catastrofală”.

Habeck vorbește despre o „încercare crucială cum nu am mai avut de multă vreme”.

Alți experți vorbesc despre „falimente în masă”hiper-inflație și raționalizarea energiei care vor trimite „unde de șoc” în toată economia germană.

Asociația Bavareză a Întreprinzătorilor (VBW) a avertizat că nu mai puțin de 5,6 milioane de locuri de muncă pot fi pierdute ca urmare a unei posibile întreruperi totale a gazului rusesc.

În acest moment, livrările de gaze din Rusia spre Germania și restul Europei sunt oprite momentan din cauza intrării în revizie anuală a conductei Nord Stream 1.

Livrările ar urma teoretic să fie reluate pe 22 iulie.

Cu toate acestea există numeroase voci care se îndoiesc că Vladimir Putin va relua livrările la nivelul anterior, acestea reprezentând o adevărată armă strategică împotriva Occidentului.

Mulți spun chiar că Putin nu va mai livra deloc gaze.

De aceea, data de 22 iulie a fost numită de unii „Ziua Apocalipsei”. Nu doar pentru Germania ci și pentru întreaga Europă.

Rainer Dulger consideră și el că actuala criză cu care se va confrunta Germania este provocată de incapacitatea țării de a-și dobândi autonomia.

Asupra acestui aspect avertiza încă din anii 1970 cancelarul  Heltmut Schmidt:

„Putem să o obținem (autonomia), cu condiția ca nivelul dependenței noastre de gazul rusesc să nu fie mai mare de 30%.”