ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În mai multe orașe din Europa au loc sâmbătă proteste față de compania americană Monsanto, cunoscută pentru că produce semințele modificate genetic și ierbicidele cancerigene.
 
Data de 23 mai marchează ziua Marșului împotriva Monstanto (MAM), pentru a atrage încă un semnal de alarmă asupra riscurilor asupra sănătății pe care le reprezintă semințele midificate genetic și erbicidele gigantului american Monsanto, conform Ria Novosti.

Sute de oameni s-au adunat la Amsterdam, în Olanda, în piața centrală, la chemarea Partidului Verzilor.
 
Proteste similare au avut loc și la Bruxelles. ”Dragă Monsanto, dacă nu iubești viața, nu ucide oameni, animale! Nu ucide planeta noastră! Sinucide-te! ”, scria pe o pancartă a unuia dintre manifestanții de la Bruxelles.
 
Și la Berlin, nemții au ieșit în stradă cu lozinci anti Monsanto.
 
Coordonatorii grupului MAM și ai acțiunii de protest au precizat că astfel de manifestații au loc sâmbătă în 428 de orașe din 38 de țări.
 
Organismele Modificate Genetic sunt una dintre marile controverse ale agriculturii şi pieţei alimentare, îndelung contestate de cercetători, fermieri şi societatea civilă, la nivel internaţional. Monsanto e cea mai mare companie producătoare de organisme modificate genetic din lume. 

România cultivă plante modificate genetic din 1998 - respectiv soia modificată genetic şi mai apoi, din 2007 - porumb modificat genetic, fără a asigura un control al pieţei. Deşi este obligatoriu din 2006, ca alimentele modificate genetic să fie etichetate, autorităţile româneşti nu aplică legea.