ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o scrisoare adresată directorului FBI, Christopher Wray (foto), un grup de congresmeni Republicani a cerut explicații despre uluitoarea creștere a numărului de persoane urmărite fără mandat, informează The Epoch Times.

Legea americană permite agențiilor specializate să culeagă informații externe fără mandat de la cetățenii americani, însă într-o măsură foarte limitată și strict reglementată.

În noiembrie 2020, Foreign Intelligence Surveillance Court, organismul de control al modului de aplicare a legii de culegere a informațiilor străine, a emis un ordin prin care FBI este obligat să prezinte rapoarte cu numărul persoanelor supravegheate fără mandat.

Rapoartele dezvăluie că, între decembrie 2020 și noiembrie 2021, au fost urmărite fără mandat peste 3,3 milioane de americani.

Cifra este aproape triplă față de perioada anterioră: între decembrie 2019 și noiembrie 2020, fuseseră urmăriți fără mandat 1,3 milioane de americani.

Explozia acestor cazuri coincide cu schimbarea de mandat la Casa Albă și venirea lui Joe Biden în locul lui Donald Trump.

Și mai interesant este că mai bine de jumătare dintre urmăririle fără mandat (1,9 milioane) au fost efectuate în cadrul investigației privind presupuse tentative ale Rusiei de a viza sau slăbi infrastructura critică a Statelor Unite.

Nu trebuie uitat că FBI a fost principalul instrument al operațiunilor de poliție politică (ce încep acum să iasă la lumină) ce au vizat compromiterea lui Trump sub falsa acuzație de complicitate cu... Rusia