ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Avem trei milioane de tineri în Italia care nu studiază, nu au loc de muncă și nici măcar nu încearcă să găsească unul. Viața lor arată cam așa: se trezesc la prânz, petrec ore în șir acasă jucându-se pe calculator, mănâncă și apoi merg la discotecă”, a declarat miercuri fostul premier italian Silvio Berlusconi, aflat în campanie electorală pentru alegerile legislative din 4 martie.

Prin urmare, pentru a fi stimulată angajarea acestor trei milioane de tineri, el a propus scutiri fiscale pentru companiile care ar angaja tineri șomeri, sugerând o scutire totală de impozite pentru primul contract de muncă al unui șomer.

În aceste declarații, date la o asociație a mediului de afaceri, Berlusconi a vorbit și despre cei peste 600.000 de imigranți ilegali aflați în prezent în Italia, despre care a spus că 'trăiesc numai din comiterea de infracțiuni'.

Din cauza unei condamnări penale el nu poate candida la scrutinul din 4 martie, dar alianța de dreapta pe care o conduce, formată în principal din partidul său „Forza Italia” și formațiunea naționalistă Liga Nordului, conduce în sondaje cu circa 40% din intențiile de vot.