„Avem trei milioane de tineri în Italia care nu studiază, nu au loc de muncă și nici măcar nu încearcă să găsească unul. Viața lor arată cam așa: se trezesc la prânz, petrec ore în șir acasă jucându-se pe calculator, mănâncă și apoi merg la discotecă”, a declarat miercuri fostul premier italian Silvio Berlusconi, aflat în campanie electorală pentru alegerile legislative din 4 martie.

Prin urmare, pentru a fi stimulată angajarea acestor trei milioane de tineri, el a propus scutiri fiscale pentru companiile care ar angaja tineri șomeri, sugerând o scutire totală de impozite pentru primul contract de muncă al unui șomer.

ImunoMedica


În aceste declarații, date la o asociație a mediului de afaceri, Berlusconi a vorbit și despre cei peste 600.000 de imigranți ilegali aflați în prezent în Italia, despre care a spus că 'trăiesc numai din comiterea de infracțiuni'.

Din cauza unei condamnări penale el nu poate candida la scrutinul din 4 martie, dar alianța de dreapta pe care o conduce, formată în principal din partidul său „Forza Italia” și formațiunea naționalistă Liga Nordului, conduce în sondaje cu circa 40% din intențiile de vot.