Parlamentul german a adus joi un omagiu curajului manifestat de Mișcarea pentru Drepturi Civile din fosta Republică Democrată Germană (R.D.G.), care a condus la o revoluție pașnică în statul comunist în urmă cu 30 de ani, relatează dpa, citată de Agerpres.

Evenimentele petrecute în 1989 au dus la căderea regimului comunist în R.D.G. și, ulterior, la Reunificarea Germaniei, prin fuziunea pe cale democratică a fostului stat socialist cu R.F.G. 

„Zidul Berlinului nu a căzut pur și simplu, ci a fost doborât prin acțiune”, a declarat expertul guvernamental în problemele Germaniei de Est, Christian Hirte, în cadrul unei sesiuni plenare a Bundestagului (camera inferioară a Parlamentului German).

Cetățenii din Germania de Est au luptat cu succes pentru libertate și democrație și acest „eveniment al secolului” merită să fie apreciat, a declarat Christian Hirte, evocând protestele de amploare din 1989, care au culminat prin căderea Zidului Berlinului la 9 noiembrie.

„Democrația și unitatea nu au venit de la sine. Realizarea lor s-a făcut cu sacrificiu personal și cu cel al familiilor”, a adăugat expertul guvernamental federal în problemele Germaniei de Est, subliniind că în vara anului 1989 nu era deloc clar ce urma să se întâmple în fosta R.D.G. 

„Germania datorează respect și recunoștință militanților curajoși din Germania de Est”, a concluzionat Christian Hirte. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews