ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Google a anunțat că a înlocuit deja 12.000 de angajați cu Inteligența Artificială și că a format deja un departament întreg doar din roboți.

Inteligența artificială ar putea lăsa fără lucru 30.000 de angajați de la Google. Disponibilizările au început anul trecut, când Google a decis să încheie contractele de muncă pentru aproximativ 12.000 de angajați.  

Conform unui raport recent de la The Information, citat de evz.ro, Google ia în calcul posibilitatea unei reduceri semnificative a personalului. Este o măsura strategică, făcând parte din eforturile de integrare a IA în diferite aspecte ale proceselor sale de afaceri.

Există semne că Google ar putea să își reducă forța de muncă cu aproximativ 30.000 de angajați, în urma unei noi inovații în domeniul IA.

Deși gigantul IT este cunoscut pentru angajamentul său activ în dezvoltarea modelelor IA pentru aplicații externe, informațiile recente indică faptul că Google se concentrează nu numai pe extinderea IA în afara companiei. Ci și pe o modificare semnificativă a structurii sale operaționale.

Se crede că restructurarea propusă va afecta în primul rând departamentul de vânzări de reclame Google. Compania explorează de mai multe luni beneficiile utilizării IA în sporirea performanțelor.

Integrarea IA în asistența clienților se așteaptă să influențeze în mod direct aspectele centrate pe om ale operațiunilor companiei. „Această schimbare strategică se aliniază cu cazurile anterioare de reducere a personalului Google la începutul anului”, spun experții, potrivit sursei citate.

Giganții din această sferă fac investiții mari în domeniu. Microsoft a mizat pe acest domeniu încă de la începutul anului 2023. Gigantul a făcut o investiție de 13 miliarde de dolari în OpenAI. De altfel, Micrososft a decis să folosească tehnologia GPT4 pentru chatbot-ul pe care îl deține, Bing.

De asemenea, Google nu s-a lăsat mai prejos și a introdus un model IA puternic, Gemini, având capacitatea ca, dincolo de text, să poată absorbi informații audio, video și imagini.

Un alt jucător mare din tehnologie, Meta, compania condusă de Zuckerberg, a propus o alianță între giganții din piață, pentru o evoluție și mai accentuată a IA.