ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Exploziile din piața de artificii din Mexic s-ar fi produs din cauza încălcării măsurilor de siguranță. E ipoteza luată în calcul de oficialii mexicani, după tragedia în care au murit 32 de oameni, un bilanț în creștere.

Sute de tone de materiale pirotehnice au sărit în aer în șase explozii separate.

300 de standuri au fost distruse în întregime, iar în afara celor 32 de morți alți 70 de oameni au fost răniți.

Printre ei, mai mulți copii, care au suferit arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului și au fost duși la spitale din Statele Unite.

Este pentru a treia oară, în ultimii zece ani, când această piață este distrusă de artificii. Locul fusese inspectat, luna trecută, de reprezentanți ai pompierilor, care nu au găsit nimic în neregulă.

„Eram în baie când am auzit o explozie la o tarabă de la capăt de rând, apoi o serie de explozii au urmat una după alta, iar oamenii au început să cadă. Au început să o ia la fugă și mulți oameni cădeau. Bucăți de ciment și cărămidă au început să cadă pe străzi”, a povestit un martor.


Piața de artificii se află la 30 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico și este foarte populară. 300 de tone de materiale pirotehnice se aflau acolo. Autoritățile spun că nu se știe deocamdată de la ce a pornit incendiul.

„Primul lucru pe care a trebuit să-l facem este să stingem incendiul, care a fost foarte grav. Cum se poate vedea, a fost distrusă aproape toată piața”, a spus oficialul mexican Gabriel Duran Maldonado.