ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12.50 Bilanțul dublului atentat comis sâmbătă seara în centrul orașului Istanbul a crescut la 38 de morți și 166 de răniți, a anunțat duminică ministrul de interne turc Suleyman Soylu.

Bilanțul dublului atentat comis sâmbătă seara în centrul orașului Istanbul a crescut la 38 de morți și 166 de răniți, a anunțat duminică ministrul de interne turc Suleyman Soylu.

ȘTIRE INIȚIALĂ Un dublu atentat a avut loc sâmbătă seara la Istanbul, soldat cu 29 de morți și 166 de răniți. Două dintre victime sunt civili, ceilalți 27 sunt ofițeri de poliție.


Cele două explozii au avut loc la mai puțin de un minut una de cealaltă, iar autoritățile vorbesc de un atac coordonat vizând forțele de ordine.

Mai întâi o mașină-capcană a explodat în apropiere de stadionul Vodafone Arena, unde joacă echipa de fotbal Beșiktaș. Explozia a vizat locul unde se adunau ofițerii care asiguraseră paza meciului Beșiktaș- Bursaspor.

Patruzeci și cinci de secunde mai târziu, un kamikaze s-a detonat, în timp ce era înconjurat de polițiști, în parcul Macka, din apropiere.

Ministrul turc de Interne a declarat că 10 oameni au fost reținuți în urma dovezilor obținute din mașina detonată, dar nu a oferit indicii privind cine ar putea fi în spatele atacurilor.