ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 70 la sută dintre italieni estimează că  o criză a coronavirusului ar putea provoca ruperea Uniunii Europene, arată un ssndaj citat de B92,net.

De la izbucnirea crizei coronavirusului din Italia, UE a contribuit aproape impreceptibil la ajutorarea peninsulei, al cărei sistem de sănătate este pe punctul de a se prăbuși din cauza unei creșteri accentuate a numărului de pacienți infectați cu covid-19.  În același timp , echipamentele medicale necesare și experții au venit din China și Rusia, și nu din UE.

Sondajele de opinie arată că s-a înregistrat o creștere uriașă a eurocepticismului în Italia, ceea ce a determinat mass-media italiană să se întrebe dacă „Italexit” ar putea urma după Brexit.

Potrivit unui studiu realizat de Piepoli pentru RAI, realizat între 9 și 10 aprilie, Uniunea Europeană, care a supraviețuit crizei economice din 2008 și, ulterior, crizei migranților, s-ar putea rupe din cauza coronavirusului, consideră 71% din italieni.

În același timp, potrivit unui sondaj realizat de Tecnè, și în trecut s-a constatat o scădere a încrederii italienilor în instituțiile europene, iar acum peste 40% dintre respondenți consideră că Italia ar trebui să se retragă din Uniunea Europeană, în timp ce doar 26 la sută dintre italieni credeau asta în urmă cu 2 ani.
 
Sondajul a arătat că 12 la sută dintre italieni s-ar răzgândi  „doar dacă UE ar face ceva concret” în legătură cu criza coronavirusului.