ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un seism cu magnitudinea de 6,4 grade a avut loc în sudul Taiwanului, provocând prăbușirea mai multor clădiri rezidențiale în orașul Tainan din sud-vestul insulei), informează theguardian.com.

Conform sursei citate, 35 de persoane au fost prinse printre dărâmături, 5 oameni au fost confirmați ca decedați, printre care și un copil de 10 ani, iar 150 sunt spitalizați. Oficialii Tainanului au declarat că 221 de localnici au fost salvați. 

Seismul cu intensitatea de 6,4 grade s-a produs la ora locală 03:57, la adâncimea de numai 25 de kilometri. Epicentrul cutremurului a fost la 27 de kilometri nord-est de orașul Pingtung, la 35 de kilometri de sud-est de Yujing și la 48 de kilometri est-nord-est de Tainan.

Centrul de alertă din Pacific a anunțat că nu se așteaptă tsunami în urma seismului. 

Cel mai afectat oraș este Tainan, unde mai multe clădiri rezidențiale s-au prăbușit, printre care și un bloc de 17 etaje.