ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Suprafața Pământului este de 510.065.600 km², dintre care 148.939.100 km² (29,2 %) este reprezentată de uscat, împărțit în 192 de state, pe teritoriul cărora trăiesc în prezent 7,125 miliarde de oameni.

Studiind informații furnizate de NASA, un antreprenor american a descoperit că jumătate din populația Terrei trăiește "înghesuită" pe doar 1% din suprafața planetei, scrie Daily Mail.

Cu o suprafață atât de mare, Terra are o repartizare a populației bizară, este de părere Max Galka, un antreprenor ce a folosit mai multe informații furnizate de NASA pentru a crea o imagine a împărțirii oamenilor în diverse zone ale globului, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Co-fondator al unei companii ce se ocupă cu prelucrarea datelor, Galka a combinat informațiile celor de la NASA ce organizează populația pe regiuni geografice pentru a crea o hartă informativă.

"Datele privind repartizarea populației arată cum oamenii sunt poziționați în celule pătrate, fără a ține cont de granițele administrative", explică Galka pe blogul său.

Harta Europei realizată de Galka relevă o repartiție echitabilă între zonele populate și cele mai puțin populate.

"Deși nu putem vorbi de o densitate a populației precum cea de pe continentul asiatic, Europa se remarcă prin lipsa spațiului deschis. Spre deosebire de Asia, unde populația pare să se concentreze în anumite zone, în Europa pare să existe o repartiție echitabilă între zonele populate și cele mai puțin populate", susține antreprenorul amerincan.

În ceea ce privește populația globală în viitor, se preconizează că aceasta va atinge 9,7 miliarde de oameni până în 2100, în timp ce populația Africii, ce măsoară în momentul de față 1,2 miliarde de oameni, va exploda și va ajunge la 5,5 miliarde de oameni.

Cei de la Daily Mail au prezentat și un raport cu cele mai populate metropole (zone metropolitane) din lume, după cum urmează:

1. Tokyo, Japonia - 38 milioane locuitori.

2. Delhi, India - 25 milioane, însă ONU a anunțat că populația din această zonă va ajunge la 36 milioane până în 2030.

3. Mexico City (Mexic), Mumbai (India) și Sao Paolo (Brazilia) - aproximativ 21 milioane locuitori fiecare.

4. Osaka, Japonia - în jur de 20 milioane locuitori.

5. Beijing, China - puțin sub 20 milioane locuitori.

6. New York (SUA), Cairo (Egipt) - în jur de 18,5 milioane locuitori fiecare.