ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce politicianul francez de dreapta Marion Maréchal, candidată la alegerile europarlamentare, a comentat cu privire la desemnarea la Cannes a unui transsexual drept „cea mai bună actriță feminină”, șase organizații LGBTQ+ au depus o plângere oficială împotriva politicianei.

Sâmbătă, la Festivalul de Film de la Cannes, Karla Sofia Gascon, un bărbat în vârstă de 52 de ani, a câștigat trofeul pentru „cea mai bună actriță feminină”.

„Așadar, un bărbat primește premiul pentru... interpretare feminină la Cannes. Progresul pentru stânga înseamnă anularea femeilor și a mamelor”, a scris pe rețeaua X politicianul francez Marion Maréchal, șefa partidului Reconquête din Franța.

Drept reacție, șase asociații LGBTQ+ - Mousse, Stop Homophobie, Familles LGBT, Adheos, Quazar și Fédération LBGTI + - au depus o plângere împotriva lui Maréchal pentru „insultă transfobă”.

Asociația Stop Homophobie a deplâns că „acest comportament ilegal întărește climatul de violență în care trăiesc persoanele LGBT+ în Franța”.

Gascón este primul transgender care a primit acest premiu la Cannes. Acesta și-a schimbat sexul la vârsta de 46 de ani.

Rolul principal jucat de acesta este al unui baron mexican de droguri nemilos care decide să facă tranziția și să devină femeie.

În discursul său la ceremonia de premiere, Gascón a transmis și un mesaj către cei care îl critică: „Să vedem dacă voi, jigodiilor [„bastards”], vă veți schimba”. Ceea ce arată că discursul insultător, agresiv și instigator la ură este permis dacă este îndreptat împotriva persoanelor cu vederi de dreapta și conservatoare.