ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un avion de pasageri s-a prăbușit sâmbătă dimineață pe aeroportul din Rostov-pe-Don în sudul Rusiei, incidentul soldându-se cu moartea celor 61 de persoane aflate la bord, a anunțat un reprezentant al Ministerului pentru Situații de Urgență, citat de agenția oficială TASS, informează Agerpres.

Avionul de tip Boeing 737-800, care aparținea companiei FlyDubai, s-a prăbușit la aterizare, în jurul orei 3.50 (2.50, ora României) și a luat foc. Incendiul a fost stins după o oră, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență.

Aeronava venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) și avea la bord 55 de pasageri și șase membri ai echipajului. Autoritățile ruse au anunțat că nu există supraviețuitori.

"Un Boeing 737 s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze. 61 de persoane erau la bord. Toate au murit", a declarat purtătorul de cuvânt al filialei locale a ministerului.

Anchetatorii nu au stabilit clar care sunt cauzele incidentului aviatic, dar vizibilitatea era redusă și vântul bătea puternic în zona aeroportului din Rostov-pe-Don.

"Suntem la curent cu incidentul zborului nostru Dubai-Rostov-pe-Don", a declarat compania aeriană FlyDubai într-un mesaj postat pe Facebook, adăugând că studiază detaliile prăbușirii înainte de a face o declarație oficială.