ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele aeriene ruse susțin că au lansat 700 de lovituri în Siria de la începutul campaniei de bombardamente, în urmă cu trei săptămâni.

De duminică, avioanele rusești au lansat 49 de lovituri aeriene în provinciile Alep, Damasc, Idlib, Latakia și Hama, distrugând posturi de comandă, buncăre și forțe de artilerie, a anunțat agenția de presă RIA Novosti.
 
În paralel, președinteșe Adunării Naționale a Republicii Siriene, Mohammed Jihad al-Laham, a multumit Rusiei în numele președintelui Bashar Assad, declarând că ”ceea ce au făcut în ultimele săptămâni Rusia și Siria, în cadrul cooperării lor, depășește cu mult rezultatele pe care le-au avut într-un an americanii și aliații lor”.

Guvernul sirian, care luptă împotriva forțelor rebele din 2011, este unul dintre cei mai apropiați aliați ai Rusiei din Orientul Mijlociu. Unele dintre grupările rebele sunt afiliate unor organizații teroriste ca Al-Qaida și Statul Islamic, în timp ce altele sunt susținute de aliați occidentali ca SUA și Arabia Saudită.