Nagasaki comemorează la 9 august atacul nuclear care a lovit orașul din sud-vestul Japoniei în urmă cu 73 de ani, într-o ceremonie marcată de un apel vibrant al primarului pentru semnarea recentului tratat ONU care interzice armele atomice, relatează AFP.

Un clopot a răsunat la ora locală 11.02 (5.02 ora României), ora exactă când a explodat bomba atomică, pe 9 august 1945. Mai multe mii de persoane, printre care supraviețuitori și apropiați ai victimelor, au ținut un moment de reculegere.

ImunoMedica


Circa 74.000 de oameni au murit în explozia inițială, în timp ce alte câteva mii au decedat în lunile și anii care au urmat, din cauza radiațiilor.

Atacul a venit la trei zile după ce Statele Unite au lansat prima bomba nucleară din istorie, la Hiroshima, omorând circa 140.000 de oameni.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.