ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia și opoziția siriană s-au acuzat reciproc, duminică, de încălcare a acordului de armistițiului de pace din Siria, dar țara a rămas în mare parte liniștită în a doua zi a încetării focului, informează agenția DPA.

Potrivit unui purtător de cuvânt al frontului de opoziție Coaliția Națională, Ahmed Ramadan, Rusia a încălcat armistițiul în 36 de zone pe teritoriul Siriei.

Ramadan a declarat că Rusia se face vinovată de opt raiduri aeriene asupra unui sat din centrul Siriei, în timp ce în teritoriile ocupate de Statul Islamic nu s-au înregistrat violențe.

La rândul ei, Moscova acuză forțele rebele de bombardamente în nord vestul Siriei, unde au avut loc confruntări între forțele guvernamentale și opoziție.

Conform unor grupuri de monitorizare ale conflictului din Siria, 180 de persoane și-au pierdut viața în prima zi a armistițiului, majoritatea în urma unei ofensive ISIS asupra regiunii Tel Abyad, din nordul Siriei.

În alte părți ale țării, 25 de civili și-au pierdut viața, ca urmare a bombardamentelor sau a schimburilor de focuri dintre combatanți.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat că o persoană a decedat în urma torturii într-o clădire guvernamentală, iar alte doua au murit din cauza malnutriției, în suburbiile Damascului.

Alți 50 de combatanți au decedat în diferite părți ale Siriei, în conflictele dintre rebeli, ISIS și forțele guvernamentale.