ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera inferioară a Congresului statului Iowa a adoptat cea mai dură lege cu privire la avort în privința periadei intervenției, cu speranța să provoace o dezbatere națională.

Legiuitorii - majoritari republicani - din acest stat agricol din centrul țării au interzis avortul din momentul în care sunt detectate bătăile inimii fătului - ceea ce este posibil în săptămâna a șasea de sarcină. Excepție fac victimele volului și incestului.

Acest text este necesar să fie promulgat de guvernatorul republican Kim Reynolds, care se opune avortului, pentru a intra în vigoare.

O asemenea restricție urmează să declanșeze o bătălie în tribunale, până la nivel federal.

Susținătorii acestui text doresc să fie sesizată Curtea Supremă a Statelor Unite, care a legalizat avortul în 1973 în această țară, în care dezbaterea cu privire la acest subiect este intensă.

Cea mai înaltă jurisdicție americană a respins în 2015 recursuri ale statelor North Dakota și Arkansas, după ce tribunale locale au anulat legi similare cu privire la bătăi ale inimii.