Camera inferioară a Congresului statului Iowa a adoptat cea mai dură lege cu privire la avort în privința periadei intervenției, cu speranța să provoace o dezbatere națională.

Legiuitorii - majoritari republicani - din acest stat agricol din centrul țării au interzis avortul din momentul în care sunt detectate bătăile inimii fătului - ceea ce este posibil în săptămâna a șasea de sarcină. Excepție fac victimele volului și incestului.

Acest text este necesar să fie promulgat de guvernatorul republican Kim Reynolds, care se opune avortului, pentru a intra în vigoare.

O asemenea restricție urmează să declanșeze o bătălie în tribunale, până la nivel federal.

Susținătorii acestui text doresc să fie sesizată Curtea Supremă a Statelor Unite, care a legalizat avortul în 1973 în această țară, în care dezbaterea cu privire la acest subiect este intensă.

Cea mai înaltă jurisdicție americană a respins în 2015 recursuri ale statelor North Dakota și Arkansas, după ce tribunale locale au anulat legi similare cu privire la bătăi ale inimii.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews