ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cadavrele a aproximativ 4000 de victime ale Statului Islamic au fost îngropate în canalul de scurgere Khasfa, din deșertul irakian, reprezentând cea mai mare groapă comună, consideră localnici, surse ale poliției și activiști ai drepturilor omului, citați de The Daily Telegraph.

Canalul de scurgere se află lângă autostrada care leagă Bagdadul de Mosul, la 8 kilometri de Mosul.

Martorii, poliția irakiană și organizații ale drepturilor omului spun că Statul Islamic (IS, Daesh, fostul ISIS/ISIL) au ucis și aruncat în canal cadavrele a mii de soldați irakieni, după ce au capturat orașul Mosul în urmă cu trei ani.

„Daesh își duceau la Khasfa victimele cu microbuze, camioane și furgonete. Oamenilor li se legau mâinile la spate și erau legați la ochi. Erau apoi duși la marginea canalului și împușcați în ceafă”, a declarat un localnic pentru The Daily Telegraph. El a adăugat că teroriștii purtau măști.

Organizații pentru drepturile omului au raportat că, în noiembrie 2016, Statul Islamic a executat cel puțin 300 de polițiști, ale căror corpuri au fost îngropate într-o groapă comună, la 30 de kilometri de Mosul.

O altă groapă comună în care erau 100 trupuri decapitate a fost descoperită anul trecut în afara orașului Mosul.