ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O aplicație a fost lansată la Paris, Franța, care avertizează oamenii dacă se află într-o zonă „No-Go"(de evitat) și oferă alerte în timp real spunându-le utilizatorilor dacă sunt expuși riscului de agresiune sexuală, scrie breitbart.com.

Cei care au creat această aplicație spun că poate fi utilizată și pentru a „raporta, localiza și evita locațiile periculoase din jurul locație în care se află individul precum și în alte zone", primind deja evaluări pozitive.

Aplicația permite utilizatorilor să raporteze atacuri, furturi sau molestări sexuale în oraș, acolo unde au fost văzuți migranți ilegali care stau pe străzi și lângă stațiile de metrou.

Femeile pariziene s-au plâns că se confruntă cu hărțuirea constantă a migranților în anumite părți ale orașului. Femeile din districtul estic Paris de Chapelle-Pajol susțin că nu pot părăsi casele fără a fi abuzate verbal de către imigranții și dealerii de droguri care au inundat zona.

Un utilizator care a revizuit aplicația a scris: „Este o aplicație indispensabilă pentru oricine crede că îmbogățirea culturală a non-nativilor (imigranților) nu este compatibilă cu modul nostru de viață".

Alta a scris: „Având în vedere degradarea actuală, este mai bine să aveți această aplicație ... Din păcate."

În octombrie 2016, guvernul francez, sub conducerea primului ministru Manuel Valls, a negat existența acestor zone care trebuie evitate în țară după ce a vizitat o zonă în care un ofițer de poliție a fost lăsat în comă în urma unui atac cu cocktail Molotov.

Afirmația prim-ministrului a fost respinsă de sindicatele de poliție franceze care au declarat că există zone care ar trebui evitate și că poliția, „pompierii și aproape toți reprezentanții statului" nu își pot îndeplini în siguranță sarcinile în astfel de zone.

Autoritățile franceze au identificat 751 „zone urbane sensibile" ("Zones urbaines sensibles" sau „Zus") în Franța, cu un număr mare de astfel de zone în cartierul Seine-Saint-Denis.