ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de manifestanți ai mișcării BLM s-au adunat în cursul nopții în Black Lives Matter Plaza din Washington DC pentru a aștepta rezultatele alegerilor prezidențiale.  Ciocniri între susținătorii lui Trump și protestatarii Black Lives Matter s-au înregistrat în fața Casei Albe, poliția încercând să țină mulțimile sub control.

Imaginile video difuzate live chiar de cei de la Black Lives Matter arată tensiuni care au degenerat în altercații fizice, pe măsură ce mii de oameni s-au adunat pentru a demonstra, în ciuda prezenței masive a poliției metropolitane.


Potrvit jurnalistului Alejandro Alvarez, de la WTOP, grupul era format din protestatari ai „blocului negru”, care sunt radicalizați și își ascund chipurile. Majoritatea aveau umbrele negre pentru a-și proteja fața de camere. Manifestanții BLM s-au organizat și în alte orașe americane. Pe bannere negre afișate de activiștii BLM scria, cu litere albe,„Înlăturați-l pe Trump și „Trump minte tot timpul”.
Presa americană notează că activiștii BLM, cunoscuți pentru haosul, jafurile și atacurile comise în ultimele luni în SUA,  „au planificat de câteva luni” să organizeze un nou val de proteste în noaptea alegerilor.
Fostul vicepreședinte Joe Biden și Partidul Democrat și au exprimayt constant sprijinul pentru a activiștii Black Lives Matter.

În iulie, Biden a fost de acord cu o recomandare de a „redirecționa” finanțarea de la forțele de ordine către alte „servicii sociale”. El a caracterizat în mod repetat America ca o națiune afectată de „rasism sistemic”, preluând discursul politic al manifestanților Black Lives Matter

 
La începutul anului, în timp ce stânga ca Antifa și Black Lives Matter au ieșit în stradă în orașe din SUA, au existat informații că grămezi de cărămizi au apărut la colțurile străzilor chiar înainte de izbucnirea violențelor. Daily Caller News Foundation informează acum că poliția din Kansas City a găsit cărămizi și pietre „puse în scenă” în apropierea locurilor de protest. Imaginile au fost postate pe rețele de socializare, însoțite de mesajul: „Amintiți-vă că astfel de cărămizi și alte materiale pentru revoltă erau pregătite deja la revoltele din vară. Dacă vedeți astfel de obiecte, anunțați poliția”.