ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Niște fotografii din orașul grecesc Serres au făcut turul internetului. Conform sursei citate, respectiv siteul katohika.gr, imaginile surprind parcarea de la magazinul Lidl din localitate, miercuri, 15 iulie.

Deși unii comentatori au sugerat că fotografia ar fi făcută duminica, atunci când magazinul este închis, alții au replicat că duminica nu ar fi mașinile angajaților, așa cum se văd cele două mașini din imagine.

Lidl și Kaufland sunt două lanțuri de magazine germane, patronate de miliardarul Dieter Schwartz. Conform datelor obținute de către The Guardian, cele două magazine au fost finanțate de statul german, prin intermediul BERD și al Băncii Mondiale.

La începutul acestei săptămâni, pe rețelele sociale s-a lansat hashtag-ul #boycottgermany, prin care grecii sunt invitați să nu mai cumpere produse germane, ci grecești.

Serres este unul din cele mai mari orașe grecești, capitală a regiunii cu același nume din Macedonia Centrală.