ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele aeriene ale Siriei au început raiduri aeriene de mare amploare împotriva pozițiilor deținute de Statul Islamic în orașul antic Palmira, informează The Daily Express.

Armata Siriană a confirmat informația, arătând că bombardamentele au început de pe 19 septembrie, anunțând că au fost uciși cel puțin 26 de islamiști. Atacurile vin după ce aviația siriană a dus 16 raiduri aeriene împotriva ISIS într-un alt oraș deținut de islamiști, Raqqa.

Operațiunea siriană beneficiază de logistica și armament de ultimă oră pus la dispoziție de Rusia, arată Reuters. Sursa precizează că se urmărește eliberarea orașului antic, ce a fost aproape distrus de către jihadiști, pe motiv de blasfemie.

Deși SUA nu e de acord cu intervenția rusă în Siria, oficialii americani au fost de acord să discute cu omologii de la Moscova pe teme militare, având în vedere că și Washingtonul bombardează pozițiile ISIS.
 
În weekendul trecut, rebelii islamiști aparținând Frontului Al-Nusra au executat 56 de soldați sirieni, capturați pe aeroportul din Idlib.