ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul dictatorial al Coreii de Nord, Kim Jong-Un, a prezidat o reuniune de nivel înalt consacrată luptei împotriva corupției și abuzurilor de putere în rândul conducătorilor partidului comunist, aflat la putere în această țară, informează agenția oficială KCNA.

Aceeași sursă afirmă că reuniunea a vizat chestiuni ce necesită o atenție urgentă, dar și ocazia "de a critica în special goana după privilegii, abuzurile de autoritate, abuzurile de putere și birocrația care se manifestă în cadrul partidului". Kim Jong-Un a ajuns la putere moștenind funcția de la tatăl său, care la rându-i o moștenise de la bunicul actualului lider.

Evident, au fost evidențiante și "soluții" pentru rezolvarea problemelor, însă agenția KCNA nu a precizat care sunt acestea.

Reuniunea a reprezentat o  întâlnire între membrii comitetului central și o comisie a Partidului Muncitorilor din Coreea care se ocupă de chestiuni militare.
 
Conform Agerpres, "presa nord-coreeană abordează rar subiectul corupției în general, limitându-se să relateze despre cazuri individuale, cum a fost execuția în 2013 a puternicului unchi al lui Kim Jong-Un, Jang Song-Thaek. Acesta a fost prezentat ca un afemeiat care consumă droguri, fiind acuzat de trădare și corupție".