ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Georges de Paris, francezul care a imigrat în SUA și a devenit celebru pentru că le-a făcut costume președinților americani, a murit duminică, la Washington, la vârsta de 81 de ani. 

Francezul care a reușit ca dintr-un om al străzii să ajungă omul care le-a croit costume președinților americani, începând cu Lyndon Johnson și până la Barack Obama, s-a stins într-un azil, în urma unei lungi suferințe, a declarat un apropiat. citat de AFP.  Georges de Paris fusese diagnosticat cu tumoare pe creier în urmă cu doi ani, dar a continuat să lucreze în tot acest timp în magazinul său din Washington.
 
Ascensiunea sa în lumea politică a Americii a fost una mai puțin obișnuită. După ce și-a obținut diploma de design vestimentar la Paris, Georges de Paris a venit în anii 50 in America, având în buzunar doar 4000 de dolari. A devenit cetățean amrican în 1969. Rămas fără niciun ban în urma unei relații eșuate cu o americancă, francezul a ajuns în stradă, fără niciun ban. A fost nevoit să cerșească și a dormit sub cerul liber, într-o parcare din centrul Washington-ului, lângă Casa Albă. 
 
Soarta sa avea să se schimbe radical după ce a cunoscut-o pe proprietara unui mare atelier de croitorie, care l-a angajat în schimbul a 70 de dolari pe săptămână. Cu ceva economii și-a cumpărat o mașină de cusut, la care a lucrat până în ultimele zile ale vieții, și a început să lucreze pe cont propriu.
 
A făcut costume pentru Nixon, Gerald Ford, Ronald Reagan, Jimmy Carter, Bill Clinton, Bush tatăl și fiul și, în ultimii ani, pentru Obama.