ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artistul francez Charles Aznavour a murit la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franței), au anunțat luni agenții de presă ai artistului, potrivit AFP.

De origine armeană, pe numele real Șahnour Varinag Aznavourian, Aznavour s-a născut la Paris, pe 22 mai 1924. Și-a început cariera compunând pentru unii dintre marii artiști francezi ai anilor '40-'50, Piaf, Maurice Chevalier sau Charles Trenet.

Pe la vârsta de 15-16 ani, acest a înțeles că are talent muzical.Aznavour era apreciat pentru maniera sa de a spune povești și pentru vocea caldă, care, deși nu era considerată frumoasă, era plină de sensibilitate și bogată în tonalități, informează Agerpres.

„Am exact tipul de voce care se mulează pe tipul de cântece pe care îl compun”, a scris Aznavour în biografia sa.

Aznavour fusese nevoit să-și anuleze mai multe concerte în această vară din cauza unor probleme medicale.

În luna aprilie, artistul și-a anulat concertul de la Sankt Petersburg, după ce a suferit o criză de lumbago, apoi în mai, Aznavour a renunțat la alte spectacole, din cauza unei fracturi de humerus, după o căzătură la domiciliu.

Artistul avea programat un concert la Bruxelles la 26 octombrie și ar fi trebuit să participe în noiembrie și decembrie la proiectul Seine musicale, în apropiere de Paris, apoi să plece într-un mini-turneu prin Franța. 

Celebru pentru hituri precum ''La Bohčme'', ''La Mamma'' sau ''Emmenez-moi'', dar și pentru activismul său pentru Armenia, Aznavour a făcut, de asemenea, carieră în cinema, fiind prezent în circa 80 de filme, printre care ''Tirez sur le pianiste'', în regia lui François Truffaut, ''Le tambour'' în regia lui Volker Schlondorff sau ''Les fantomes du chapelier'', în regia lui Claude Chabrol.