ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soren Pape Poulsen, liderul Partidului Conservator al Poporului din Danemarca, aflat în opoziție, a murit sâmbătă după ce a suferit o hemoragie cerebrală, a anunțat partidul său, citat de Straits Times. Poulsen avea 52 de ani.

Poulsen, fost ministru al justiției, s-a prăbușit în fața colegilor săi, în timpul unei reuniuni de partid în Vejen și a fost transportat de urgență la spital, a precizat partidul său într-un comunicat, citat de Reuters. A murit după ce a fost dus la Spitalul Universitar din Odense.

"S-a prăbușit în mijlocul a ceea ce își dedicase viața... ultimul lucru pe care l-a trăit a fost o rundă mare de aplauze din partea colegilor săi de partid", se scrie în comunicatul venit de la Copenhaga.

Într-o postare pe contul său de Facebook din mai 2021 anunța că se va vaccina cu Pfizer în loc de Johnson & Johnson: „Pentru că am 49 de ani și într-o clipă voi fi convocat pentru un vaccin Pfizer din cauza vârstei mele. (...) E mai bine să aștept pentru vaccinul Pfizer dacă mai am timp. Păcat, pe de o parte mă deranjează puțin, pentru că abia așteptam să arăt tuturor că, desigur, voi face vaccinul voluntar atunci chiar când eu am contribuit politic la realizarea lui.”

„De aceea, îi îndemn acum pe toți liderii de partid să accepte voluntar un vaccin de la Johnson & Johnson, astfel încât să le putem arăta danezilor că, în mod evident, suntem lideri. Atunci când spunem că vă puteți vaccina voluntar, bineînțeles că trebuie să îl facem noi înșine!”, spunea politicianul danez anterior, în plenul Parlamentului de la Copenhaga.

Poulsen ar fi putut să ajungă primul premier homosexual al Danemarcei, scria LGBT-sea în urmă cu doi ani, însă o aventură homosexuală i-a redus posibilitățile politice mai largi.

În 2014, Pape Poulsen și-a recunoscut homosexualitatea, anunțând simultan relația cu Josué Medina Vásquez. Originar din Republica Dominicană, acesta și Pape Poulsen s-au logodit în 2017 și s-au „căsătorit” ulterior în 2021. „Casnicia” a durat însă doar 9 luni, fără nici o procreere însă. În 2022, Pape Poulsen a anunțat că el și Medina „divorțează”, în urma unor sugestii că Medina i-ar fi dat lui Pape Poulsen informații false despre trecutul său.

Conservatorul danez a avut o viață aparent grea. Scriind pe Facebook la momentul „divorțului” el a explicat: "Unele zile sunt mai grele decât altele. O astfel de zi este astăzi. Josue și cu mine ne despărțim. S-au scris multe despre viața mea privată și nu numai, de-a lungul timpului. Nu vreau să intru mai mult în detalii, ci doar să spun că amândoi suntem de acord că mariajul nostru s-a terminat și ne dorim tot ce e mai bun în călătoria vieții".

Concret, se pare că „soțul” sau „soția” dominicană a lui Josue Poulsen l-ar fi dezinformat pe Pape în legătură cu trecutul său: și anume că ar fi fost nepotul fostului președinte al Republicii Dominicane, Danilo Medina, și că a crescut într-o familie de evrei.

Investigațiile efectuate de Ekstra Bladet la începutul acestei luni au dezvăluit că ambele afirmații erau neadevărate.

O situație jenantă pentru Pape, deoarece a împărtășit informațiile în domeniul public, mai ales cea de-a doua afirmație la o adunare a evreilor proeminenți din Parlamentul danez, scria presa daneză.

Foto de la fascinare: