ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Osman Bayezid Osmanoğlu, al 44-lea urmaș la tronul Imperiului Otoman, a murit vineri, 6 ianuarie, la vârsta de 92 de ani la New York

Osmanoğlu este al doilea fiu al nepotului Sultanului Abdülmecid I, Ibrahim Tevfik, și al celei de-a 4-a soții a acestua, Hadice Sadiye Hanım. Astfel, dacă dinastia otomană ar fi fost restaurată, răposatul ar fi devenit Marele Sultan Baiazid al III-lea.

Acesta este primul membru urmaș al familiei imperiale care s-a născut în exil, și primul care s-a născut după instaurarea repulicii și abolirea imperiului.

După separarea părinților săi, tatăl său a murit în 1931, iar mama lui, Hadice Sadiye, s-a recasatorit cu un cetățean din Statele Unite ale Americii. În 1941, s-a mutat în Statele Unite, împreună cu mama sa, fratele mai în vârstă și doi frați vitregi.

Osman nu sa căsătorit și nu are copii.La 23 septembrie 2009, după decesul lui Ertuğrul Osman, el a devenit succesorul dinastiei Osman. Totuși, în ciuda legii turce din 1973, ce îi autoriza pe membrii masculini ai familiei imperiale să își recupereze naționalitate turcă, el nu și-a solicitat naturalizarea niciodată.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews