ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În doar câteva zile, furtunile de zăpadă au răvășit o bună parte din continentul european, vremea extremă, cu ger arctic și căderi masive de zăpadă schimbând peisajul în aproape toată Europa. Ninsorile, temperaturile scăzute și înghețul în unele regiuni au pus stăpânire și pe Grecia.

Potrivit basilica.ro, cu câteva zile înainte de sărbătoarea Crăciunului (conform calendarului Iulian neîndreptat), Sfântul Munte Athos a fost acoperit de zăpadă.

În capitala Karyes, aflată la o altitudine de 350 m, stratul de zăpadă a ajuns la 70 cm, iar la altitudini mai mari a depășit un metru. Cu două zile înainte de Crăciun, drumurile pe Sfântul Munte erau impracticabile, iar pelerinii au rămas în interiorul mănăstirilor și schiturilor până la eliberarea carosabilului.

Frumusețile Sfântului Munte sunt prezentate de basilica.ro într-o galerie foto din această perioadă, în care zăpada a acoperit locurile sfinte.