ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O navă portcontainer de mari dimensiuni a rămas fără energie electrică în Portul New York chiar înainte de Podul Verrazzano-Narrows, într-un incident care amintește frapant de catastrofa de la Baltimore.

John Konrad, CEO al site-ului de informații maritime gCaptain, a declarat că a fost informat de un căpitan de remorcher din New York că nava portcontainer APL Qingdao, lungă de 354 de metri, „a pierdut puterea în timp ce tranzita portul New York” și a putut fi controlată cu greu.

Potrivit lui Konrad, căpitanul de remorcher i-a spus:

„Aveau 3 remorchere de escortă, dar a fost nevoie de încă 3 pentru a o aduce sub control. Și-au recăpătat energia electrică și au fost aduși la ancoră lângă podul Verrazzano.”

Podul Verrazzano-Narrows leagă cartierele New Yorkului Staten Island de Brooklin.

Konrad a afirmat că vasul care s-a aflat la un pas de catastrofă în Portul New York este înregistrat în Malta, proprietarul și operatorul fiind o mare companie din Franța.

Relatarea lui Konrad pare confirmată de Automatic Identification System (AIS), un portal de urmărire a navelor, care arată că APL Qingdao a aruncat brusc ancora vineri, cu foarte puțin timp înainte de a ajunge la podul Verrazzano-Narrows.

Incidentul de la New York seamănă frapant cu halucinanta catastrofă de la Baltimore, de acum două săptămâni, care a dus la prăbușirea podului și blocarea unui port strategic al Statelor Unite.

La o săptămână după Baltimore și cu o săptămână înainte de New York, podul de pe fluviul Arkansas, aflat în apropierea ecluzei și barajului Kerr din Sallisaw, Oklahoma, a fost și el lovit inexplicabil de o barjă.

Seria de „atacuri” asupra podurilor americane a început – coincidență – la mai puțin de 48 de ore după atacul terorist de la complexul Crocus din Moscova.

Mulți au speculat că dărâmarea podului de la Baltimore ar fi o Lebădă Neagră, menită să schimbe brutal cursul alegerilor americane din noiembrie.

Până acum, trei astfel de incidente bizare s-au petrecut în două săptămâni. Deja, pare a fi vorba de un stol.