ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul primar conservator al Londrei, Boris Johnson, a lansat acuzații grave la adresa Uniunii Europene.

Liderul taberei pro-Brexit a declarat, într-un interviu, că Uniunea se comportă ca Adolf Hitler și încearcă să creeze un superstat. Boris Johnson este de părere că asistăm la încercări repetate de a uni continentul sub un guvern unic, pentru a imita Imperiul Roman.

"Napoleon, Hitler, mai multe persoane au încercat să facă acest lucru și s-a terminat în mod tragic. Uniunea Europeană este o altă tentativă, cu metode diferite", a afirmat fostul primar conservator al Londrei.

Boris Johnson susține, potrivit b1.ro, că nu există o fidelitate reală față de ideea de Europă, iar acest lucru este cauza unui imens vid democratic. Johnson este tranșant și spune că Marea Britanie poate prospera mai mult ca niciodată dacă va părăsi Uniunea Europeană.

Cu câteva săptămâni înainte de referendumul din 23 iunie, partizanii Brexitului și cei ai păstrării Marii Britanii în Uniunea Europeană se află la egalitate, cu câte 50 de procente fiecare, potrivit siteului institutului What UK thinks, după media ultimelor șase sondaje.