ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Partidul de stânga Syriza al fostului premier Alexis Tsipras pare să se îndrepte spre o victorie mai categorică la alegerile legislative anticipate de duminică decât o arătau sondajele de opinie, obținând 35% din sufragii, după numărarea de către Ministerul de Interne de la Atena a puțin peste 10% din voturile exprimate.

Formațiunea lui Tsipras este urmată la mică distanță de partidul de centru-dreapta Noua Democrație (ND), condus de Vangelis Meimarakis.

Conform unui sondaj combinat de la cinci posturi de televiziune, Syriza ar obține între 30% și 34% din voturi, iar Noua Democrație între 28,5% și 32,5%.

Pe poziția a treia se află partidul de extremă dreaptă Zorii Aurii, care ar obține între 6,5 % și 8% din voturi. Pe următoarele locuri se situează PASOK (socialist) și KKE (comunist), cu procentaje între 5,5% și 7% din voturi, potrivit Agerpres.

Tsipras și-a anunțat demisia în luna august și a forțat astfel organizarea alegerilor anticipate