ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 25.04:Partidul Progresist al premierului Alexander Vucici, a câștigat alegerile parlamentare desfășurate în Serbia, conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne.  După numărarea a peste 94,4% dintre sufragii, progresiștii au obținut 48,26% dintre voturi, urmați de coaliția socialiștilor cu 11,02%, pe locul trei situându-se partidul Radical al lui Voislav Seseli, cu 8, 03%.
 
Alte trei partide au trecut pragul electoral de 5%.

Știrea inițială
 
Alegeri parlamentare anticipate au loc duminică în Serbia, scrutinul fiind considerat drept un referendum de facto asupra candidaturii la UE, scrie BBC News.

Premierul Alexander Vucici a cerut convocarea de alegeri anticipate, cu doi ani înainte de termen, dorind un mandat clar pentru a continua reformele, înainte ca țara să se alăture Uniunii Europene.

Sondajele de opinie sugerează o victorie a Partidului Progresist. Dar nemulțimirile față de partidele de la putere ar putea readuce în Parlament ultra-naționaliștii, care se opun integrării europene și vor legături strânse cu Rusia.

Printre ei se numără Partidul Radical, condus de Vojislav Seseli, a cărui popularitate a crescut recent, după ce a fost achitat de acuzația de crime împotriva umanității de către Tribunalul ONU pentru crime de război de la Haga.

Este ar treilea scrutin parlamentar din Serbia, în mai puțin de patru ani. Circa 6,7 milioane de oameni sunt așteptați la urne. Rezultatele parțiale sunt așteptate în jurul orei 19.00 GMT.