ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Un agent de la Secret Service a împușcat un bărbat având asupra sa o armă de foc vineri în apropierea Casei Albe după ce acest bărbat a refuzat să arunce arma, a declarat serviciul de securitate al președinției Statelor Unite, informează Reuters.

 Bărbatul a fost luat în custodie și transportat la un spital local, a adăugat purtătorul de cuvânt de la Secret Service David Iacovetti.

"Când subiectul nu a respectat comenzile verbale, el a fost împușcat o dată de un agent de la Secret Service și luat în custodie", a explicat purtătorul de cuvânt.

"Secret Service a recuperat o armă de foc" la locul incidentului. "Ofițeri de la Secret Service și un agent au acordat ajutor medical subiectului", a adăugat el.

Bărbatul nu a intrat în complexul Casei Albe și niciun membru al personalului sau trecători nu au fost răniți, adaugă Reuters.
 

Accesul la Casa Albă a fost restricționat după ce au fost trase mai multe focuri de armă în apropiere, a anunțat poliția, potrivit AFP și Reuters.

CNN informează, citând o sursă anonimă din poliție, că focurile de armă au fost îndreptate împotriva Casei Albe. Serviciile de urgență au anunțat pe Twitter că o persoană grav rănită a fost transportată la spital. Un suspect s-ar fi apropiat de un post de control al Secret Service, agitând o armă. Membri ai serviciului de securitate au tras asupra suspectului, care a fost arestat.

Președintele Barack Obama nu se afla la casa Albă în momentul incidentului, cu câteva ore înainte plecase spre baza Andrews, la golf.

Dar vicepreședintele Joe Biden era acolo și a fost plasat într-un loc sigur în momentul incidentului, a precizat canalul american, citat de Agerpres. Ca măsură de precauție, jurnaliștii care erau la fața locului au fost mutați la subsolul clădirii.