ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situația este tensionată în continuare în Dallas, unde acum două zile cinci polițiști au fost uciși, într-un atac rasist.

Cartierul general al poliției a fost înconjurat aseară de membri ai echipelor speciale, după o amenințare anonimă. Ieri, peste o sută de persoane au fost arestate în timpul unor proteste ale activiștilor de culoare din mai multe orașe.

La două zile după uciderea a cinci polițiști și rănirea altor șapte, sediul central al poliției din Dallas a primit amenințări anonime la adresa tuturor angajaților săi. Amenințările și prezența unui bărbat cu o mască neagră într-o parcare din spatele sediului au declanșat o alertă de securitate.

În zonă au ajuns vehicule blindate și membri ai echipelor SWAT, iar televiziunile au fost instruite să nu difuzeze imagini de la locul alertei pentru a nu pune în pericol viața polițiștilor, potrivit digi24.ro. Totuși, în urma perchezițiilor, în parcare nu a fost găsit nimic suspect.

Pe de altă parte, ieri au continuat protestele activiștilor de culoare, după uciderea a doi afroamericani de către forțele de ordine. 74 de persoane au fost arestate la un asemenea protest din Rochester, New York.

Alți 30 de oameni au fost arestați la un protest din fața poliției din Baton Rouge, Lousiana. Noi demonstrații sunt anunțate azi în Minnesota și Louisiana, dar și la New York și Washington.