ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un imam de la moscheea As-Sunnah din Viena a făcut apel la înființarea unui stat islamic și la introducerea legei islamice (Sharia) pe teritoriul austriac, scrie site-ul austriac Kronen Zeitung.

Discursul rostit de imam la moscheea As-Sunnah, a ajuns acum la Parchetul din Viena.

Conform traducerii din limba arabă, predicatorul dorește clar să creeze un stat islamic și să introducă Sharia (legea islamică) pe teritoriul Asutriei, mesajul său vizându-i în special pe „necredincioși”.

Politicianul Leo Kohlbauer a declarat că acest caz trebuie anchetat de autorități pentru că incită la ură.
„Presupun că în spatele acestei asociații se află extrem de periculoasa Frăție Musulmană. În urma discursului radical, de incitare la ură pe Facebook și YouTube, vom informa Parchetul din Viena”, a spus acesta.

Luna trecută, un lider al partidului Islam din Belgia a făcut declarații similare, cerând introducerea unui stat islamic și în Belgia. De asemenea, separarea bărbaților și femeilor în mijloacele de transport public și introducerea legii islamice în acest stat european au fost enunțate ca scopuri primordiale ale formațiunii Islam. 

Dacă cel mai cunoscut partid de sorginte islamică din Europa este cel din Belgia, care se numește chiar „Islam” și care vrea să impună Sharia, să amintim că și în Austria există o astfel de formațiune. „Noua Mișcare pentru Viitor”  (NBZ),  a fost fondat de turci, ca reacție la declarațiile anti islam ale guvernanților. Scopul formațiunii, care a luat naștere în 2016, este de a face auzită în vocea turcilor în politica austriacă.