Un bărbat a tras la întâmplare în trecători, dintr-o mașină, duminică, la Odessa și Midland, statul american Texas. Cinci persoane au murit, iar 21 sunt rănite, informează CNN, citând autoritățile locale.
 
Atacatorul a luat în vizor trecărorii aflați în zona cetrelor comerciale din Odessa și Midland. Poliția din Midland a anunțat că individul, un bărbat alb, cu vârsta de aproximativ 30 de ani, a fost împușcat mortal de forțele de ordine din Odessa.

Potrivit autorităților, bilanțul victimelor este de cel puțin cinci morți și 21 de răniți. Printre răniți sunt si ofițerii de poliție care au încercat să îl oprească pe atacator.

Autorul atacului a deschis focul asupra ofițerilor de poliție care l-au oprit pe șosea pentru un control de rutină, apoi a împușcat la întâmplare oamenii aflați pe stradă. După ce și-a abandonat autoturismul, a furat o dubiță de poștă și a mers în orașul învecinat unde a tras în trecătorii ce i-au ieșit în cale.

Bărbatul a fost ucis într-un schimb de focuri, după ce a fost blocat de forțele de ordine.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews