ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacurile la adresa României venite din partea guvernului de la Budapesta se multiplică. Premierul Viktor Orban acuză România că duce o prigoană religioasă împotriva calviniștilor maghiari.

După ce omul pe care Viktor Orban îl pregătește să îi ia locul, Janos Lazar, șeful său de cabinet, a jignit România și a acuzat-o de acțiuni anti-maghiare, acum însuși premierul ungar ia la țintă autoritățile de la București. Pe un ton vehement, cel supranumit „Viktator” acuză, ca și adjunctul său, o prigoană religioasă a statului român, transmite bn24.ro, citat de Vocea Transilvaniei.

"Ne-a fost dată sarcina să căutăm calea care duce la supraviețuirea și rezistența maghiarilor în Bazinul Carpatic. Iar calviniștii maghiari știu această cale. Istoria lor este martora acestui lucru”, a spus premierul Victor Orban în timpul unei slujbe la care a participat în Biserica Reformată Calvinistă din Budapesta.

"Trăim vremuri periculoase care pun la încercare puterea noastră, a tuturor”, a spus premierul maghiar, adăugând că în timp ce Europa este ocupată să facă față valurilor de emigranți și disputei financiare în ceea ce privește Grecia, în estul Ucrainei se trage în continuare, iar numeroși etnici maghiari și familiile lor trăiesc de pe o zi pe alta în regiunea Transcarpatică, „în timp ce bărbații se tem că vor fi mobilizați într-un conflict în care nu au niciun interes”.

În plus, "în Transilvania, autoritățile au început o campanie împotriva calviniștilor maghiari care aduce aminte de cele mai negre vremuri ale comunismului”, a spus Victor Orban într-un discurs preluat de toată presa maghiară.

Vorbind despre viitorul care îi așteaptă pe maghiari în Bazinul Carpatic, cel supranumit "Viktator” a spus că provocarea cea mai mare este să "supraviețuiască și să facă față războaielor care au izbucnit fără implicarea noastră și prin care nu avem nimic de câștigat, ci totul de pierdut.”

Discursul a fost ținut în fața forului de conducere al Biserivii Reformate Calviniste, care reprezintă bisericile din Bazinul Carpatic, cu precădere din România și Ucraina şi a fost preluat de presa maghiară.