ATAC terorist asupra unui hotel de lux, soldat cu 14 morți. Talibanii au revendicat atentatul

ACTUALIZARE 21.01/ 17.17  Ministerul de Interne din Afganistan a anunțat că atacul de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul s-a soldat cu moartea a 14 străini și patru afgani, relatează AP. 11 dintre străinii care au murit erau angajați ai KamAir, o companie aeriană afgană. Atacul s-a încheiat după mai bine de 12 ore, după ce au fost eliminați toți atacatorii.

În paralel, talibanii au revendicat atacul printr-un comunicat semnat de liderul mujahedin, care spunea că hotelul era "plin de invadatori americani și de alte naționalități" și că în atac au fost uciși "zeci" dintre ei.

Agențiile de presă au relatat că în atacul de sâmbătă, mai multe persoane care se aflau pe acoperișul Hotelului Intercontinental, situat pe un deal de unde se vede capitala afgană, au fost filmați cum au legat cearșafuri și  pe care au încercat să coboare de la balcon, pentru a scăpa din calea atacatorilor.  
 
Știrea inițială

Cel puțin patru atacatori se aflau sâmbătă seara în incinta Hotelului Intercontinental din Kabul și trăgeau asupra persoanelor aflate în clădire, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informații afgane pentru AFP. Conform presei locale, cel puțin 15 persoane ar fi fost ucise.
 

Atacul a început cu o explozie și curentul electric a fost întrerupt, a afirmat o sursă din cadrul serviciului de luptă împotriva terorismului.

Comandoul a deschis focul la etajul al patrulea al hotelului, înainte de a se refugia la etajul al doilea, potrivit unei alte surse de securitate.

„Pot auzi focuri de armă la primul etaj, însă nu știu unde sunt. Stăm ascunși în camerele noastre. Asigurați-vă că ajutorul ajunge rapid", a afirmat un client pentru AFP sub rezerva anonimatului.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat în apropiere, drumurile principale care duc la hotel, situat în vestul capitalei Kabul, au fost închise circulației.

Hotelul Intercontinental din Kabul a mai fost ținta unui atac revendicat de talibani în iunie 2011, care s-a soldat cu 21 de morți. De atunci, hotelul se află sub supravegherea forțelor de ordine și accesul este rezervat.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews