Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Ucraina că autoritățile locale au dat un anunț cu privire la apariția unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1, ceea ce a determinat închiderea instituțiilor de învățământ în mai multe centre urbane, inclusiv în Kiev.

Potrivit unui comunicat, MAE recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, în perioada imediat următoare, în Republica Ucraina. În cazul în care acestea nu pot fi evitate, cetățenii români trebuie să ia măsuri de precauție necesare în astfel de cazuri, precum: purtarea măștilor de protecție, atenție sporită la igiena personală, evitarea locurilor publice aglomerate.

MAE reamintește cetățenii români aflați în situații deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, la numărul de urgență +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuți, la numărul de urgență +38093.270.92.60 și Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgență +38095.541.27.88.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.