ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Associated Press a interzis jurnaliștilor să folosească cuvinte care nu cadrează cu Corectitudinea Politică. Într-un ghid de exprimare pentru jurnaliști, pentru 2017, se spune clar pentru toată lumea:  cuvinte ca „terorist”, „islamist”. „imigrant” și „pro viaț㨠nu mai au ce căuta în vocabularul lor. Așa susține Rachel Alexander, editorialist pentru The Hill, conform Fox News.

Noul ghid de stil al celor de la AP pentru 2017, conceput ca un ghid universal pentru jurnaliști, cenzurează mai multe cuvinte diferite, lucru care demonstrează clar prejudecățile de stânga ale agenției.
 
Într-un articol  pentru The Hill, Alexander explică faptul că, în momentul în care jurnaliștii vor trimite articole, editorii vor schimba pur și simplu cuvintele ofensatoare și le vor înlocui cu cele pe care le consideră că sunt „corecte din punct de vedere politic”. Astfel, explică ea, „un autor pro-viață care va scrie un articol în care ia  poziție împotriva avortului va vedea că termenul „pro-viață ” a devenit, după ce a trecut pe la editori,  în „anti-avort”, pentru că ghidul universal i-a instruit să folosească  „anti-avort” în loc de „pro-viață și „pro - dreptul la avort” în loc de „pro-avort” sau „pro-alegere”.
 
Cuvintele „terorist” și „islamist” sunt, de asemenea, trecute prin filtrul cenzurii. De acum înainte, nu teroriștii vor comite atacuri, ci „militanți”, „lupi singuratici” sau „atacatori”. Adio și termenul de „refugiați”.
 
Noul ghid care trebuie să cadreze cu corectitudinea politică îi va transforma în „oameni care se luptă să intre în Europa”.
„Vom vedea aceste cuvinte din ce în ce mai eliminate din articolele și știri, fiind înlocuite cu termeni care corespund corectitudinii politice”, a declarat Alexander pentru Fox & Friends.

De asemenea, AP descurajează folosirea expresiei „extremist de dreapta”, definită ca „o persoană care  se subscrie interpretărilor rigide ale unei doctrine conservatoare sau unor forme de fascism care subliniază opinii autoritare, adesea militariste”. 

„Unele publicații și-au creat și ele propriul ghid de stil, cum ar fi The New York Times. Nu este cu mult diferit de cel al celor de la AP. După alegerile prezidențiale de anul trecut, conducerea de la Times a promis că va elimina manipularea. Dar cum poate oare mass-media să renunțe la manipulare, dacă ea se regăsește chiar în acest ghid de stil?”, se întreabă Alexander.