Associated Press a interzis jurnaliștilor să folosească cuvinte care nu cadrează cu Corectitudinea Politică. Într-un ghid de exprimare pentru jurnaliști, pentru 2017, se spune clar pentru toată lumea:  cuvinte ca „terorist”, „islamist”. „imigrant” și „pro viaț㨠nu mai au ce căuta în vocabularul lor. Așa susține Rachel Alexander, editorialist pentru The Hill, conform Fox News.

Noul ghid de stil al celor de la AP pentru 2017, conceput ca un ghid universal pentru jurnaliști, cenzurează mai multe cuvinte diferite, lucru care demonstrează clar prejudecățile de stânga ale agenției.
 
Într-un articol  pentru The Hill, Alexander explică faptul că, în momentul în care jurnaliștii vor trimite articole, editorii vor schimba pur și simplu cuvintele ofensatoare și le vor înlocui cu cele pe care le consideră că sunt „corecte din punct de vedere politic”. Astfel, explică ea, „un autor pro-viață care va scrie un articol în care ia  poziție împotriva avortului va vedea că termenul „pro-viață ” a devenit, după ce a trecut pe la editori,  în „anti-avort”, pentru că ghidul universal i-a instruit să folosească  „anti-avort” în loc de „pro-viață și „pro - dreptul la avort” în loc de „pro-avort” sau „pro-alegere”.
 
Cuvintele „terorist” și „islamist” sunt, de asemenea, trecute prin filtrul cenzurii. De acum înainte, nu teroriștii vor comite atacuri, ci „militanți”, „lupi singuratici” sau „atacatori”. Adio și termenul de „refugiați”.
 
Noul ghid care trebuie să cadreze cu corectitudinea politică îi va transforma în „oameni care se luptă să intre în Europa”.
„Vom vedea aceste cuvinte din ce în ce mai eliminate din articolele și știri, fiind înlocuite cu termeni care corespund corectitudinii politice”, a declarat Alexander pentru Fox & Friends.

De asemenea, AP descurajează folosirea expresiei „extremist de dreapta”, definită ca „o persoană care  se subscrie interpretărilor rigide ale unei doctrine conservatoare sau unor forme de fascism care subliniază opinii autoritare, adesea militariste”. 

„Unele publicații și-au creat și ele propriul ghid de stil, cum ar fi The New York Times. Nu este cu mult diferit de cel al celor de la AP. După alegerile prezidențiale de anul trecut, conducerea de la Times a promis că va elimina manipularea. Dar cum poate oare mass-media să renunțe la manipulare, dacă ea se regăsește chiar în acest ghid de stil?”, se întreabă Alexander.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews