ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un mesaj audio publicat pe Internet, Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizației teroriste Stat Islamic, lansează noi avertismente la adresa celor care luptă împotriva grupării sale.

Deși s-a crezut că este rănit grav sau chiar mort, prima înregistrare cu Abu Bakr al-Baghdadi din ultimele șapte luni transmite un mesaj clar celor care bombardează Siria și precizează că acestea nu vor face decât să întărească determinarea islamiștilor.

„Bashar, America, Rusia s-au aliat împotriva noastră. Dar jur pe Dumnezeu că victoria va fi a noastră”, spune în mesaj Abu Bakr al-Baghdadi.

În această înregistrare de 24 de minute, al-Baghdadi critică o coaliție de 34 de țări a cărei înființare a fost anunțată de către Arabia Saudită, pe 15 decembrie, în vederea "luptei împotriva terorismului".

"Ei au anunțat recent o coaliție (...) fals institulată «islamică» și au spus că scopul ei este să lupte împotriva califatului" proclamat de SI de o parte și de alta a frontierei siriano-irakiene, a spus al-Baghdadi.

"Dacă această coaliție ar fi fost islamică, ar fi adus victoria și ar fi ajutat poporul din Siria", a mai spus el.

Liderul SI, care în înregistrările sale anterioare a criticat virulent Riyadhul, i-a îndemnat pe saudiți să "se ridice" împotriva liderilor lor.

Al-Baghdadi a amenințat că va ataca Israelul, afirmând că SI "nu a uitat nici un moment Palestina". "Curând, cu permisiunea lui Allah, veți auzi despre răsunetul pașilor mujahedinilor (războinici sfinți)", a continuat el amenințările la adresa Israelului, relatează DPA.

El a avertizat israelienii să se aștepte la atacuri din partea jihadiștilor extremiști. "Palestina va fi cimitirul vostru, evreilor", a amenințat el în această înregistrare.


Între timp, în Siria, dronele americane au efectuat cinci raiduri împotriva unor poziții la jihadiștilor, iar rebelii, susținuți din aer de Statele Unite, au întrerupt una dintre cele mai importante rute de aprovizionare folosite de ISIS.

„Am spus clar încă de la început că principalul nostru obiectiv este lupta cu ISIS, oriunde s-ar afla”, a declarat Talal Ali Selo, purtător de cuvânt al Forțelor Democratice Siriene.

Peste 250 de mii de persoane și-au pierdut viața de la început războiului civil din Siria, în martie 2011. De asemenea, din cauza bombardamentelor, milioane de persoane au fost forțate să-și părăsească locuințele.