ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A trecut mai bine de o săptămână de când Academia Suedeză i-a acordat premiul Nobel pentru Literatură lui Bob Dylan.

Cu toate acestea, cântărețul american încă refuză să primească onoarea. Într-un interviu televizat din Suedia, un senior al Academiei Suedeze a criticat comportamentul lui Dylan, numindu-l nepoliticos și arogant.

„Este o situație fără precedent”, a spus scriitorul suedez Per Wastberg. Într-o lună și jumătate, ceremonia de premiere va avea loc în Stockholm, dar este încă neclar dacă Dylan va participa la eveniment.

În ciuda criticilor dure de la Wastberg, se pare că Dylan nu este primul care refuză să arate apreciere publică față de prestigiosul premiu. În 1921, Albert Einstein a ignorat încercările Academiei Regale de Știință Suedeze de a-l contacta, după ce a câștigat premiul. În 1964, Jean Paul Sartre a refuzat să accepte premiul Nobel pentru Literatură.

Mai devreme în această săptămână, presa a informat că Academia Suedeză a încetat să îl mai contacteze pe Dylan, informează Jerusalemonline.