ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



După ani de secetă de gravitate istorică în California, reciclarea apei a devenit o problemă presantă. O companie de reciclare a apei încearcă să rezolve problema, cu ajutorul unei fabrici de bere locală. Rezultatul este o bere făcută din apă uzată, scrie The Guardian.  

Berea Epic OneWater Brew, de la Epic Cleantec și Devil's Canyon Brewing Company, este fabricată din apă reciclată de la dușuri, mașini de spălat și chiuvete de baie dintr-o clădire de apartamente de 40 de etaje din San Francisco, unde Epic are echipamente la fața locului pentru a capta, trata și reutiliza apa care nu a fost folosită pentru băut.

Berea nu va fi pusă în vânzare în curând. Epic a spus deschis că este un „produs demonstrativ”: scopul companiei este de a face oamenii să vorbească despre posibilitățile reciclării apei, iar reglementările comerciale actuale privind apa potabilă reciclată sunt stricte.

„Am vrut să facem ceva distractiv pentru a vorbi cu oamenii, a-i entuziasma, dar care să și demonstreze potențialul neexploatat al reutilizarii apei”, a declarat Aaron Tartakovsky, cofondatorul și CEO-ul Epic Cleantec.

În viitor, el se așteaptă ca o mulțime de companii să creeze produse potabile similare și să le vândă.
Între timp, companii precum Epic abordează problema în alte moduri. Compania operează primul sistem de reciclare a apelor reziduale aprobat în San Francisco, unde clădirile ridicate după 1 ianuarie 2022 trebuie să instaleze sisteme de reutilizare a apei la fața locului. Sistemul Epic de la Fifteen Fifty, clădirea de apartamente de 40 de etaje din cartierul SoMa al orașului, este construit pentru a recicla 7.500 de galoane pe zi sau 2,5 milioane de galoane pe an, potrivit CEO-ului.

„Suntem în secolul 21, cu toate capacitățile tehnologice pe care le avem la dispoziție. Faptul că încă depindem de situația dacă plouă sau nu pentru a ști dacă vom avea suficientă apă pentru comunitățile noastre este o problemă.”