Sylvie Goulard, acuzată că a fost implicată într-o afacere de angajări fictive de asistenți de eurodeputați ai partidului francez Modem, este candidata Franței pentru Comisia Europeană, fiind aleasă chiar de președintele Macron însuși, informează Agerpres.

Mai mult, Goulard a returnat 45.000 de euro Parlamentului European în acest dosar, adică exact paguba pe care este acuzată că a cauzat-o instituției.

Ea a plătit Parlamentului European ceea ce instituția estima că îi datora”, a adăugat vineri sursa din anturajul său.

Această rambursare corespunde salariilor și cheltuielilor asistentului său parlamentar Stephane Therou și „privește perioada de angajare a asistentului, între 1 iulie 2014 și 28 februarie 2015”, precizează o sursă apropiată de ancheta judiciară franceză.

Sylvie Goulard își începea atunci cel de al doilea mandat (alegerile europene au avut loc la sfârșitul lui mai 2014), după o schimbare de circumscripție. În timpul perioadei citate, „nu există nicio dovadă a muncii” lui Stephane Therou, a adăugat o altă sursă apropiată de dosar.

Potrivit anturajului lui Sylvie Goulard, Stephane Therou căuta un loc de muncă și „acest lucru a durat mai mult decât era prevăzut”. „Ea a continuat să-l plătească în loc să-l concedieze pur și simplu. Aceasta corespunde unei sume brute și include concedii plătite și indemnizații de final de contract”, a precizat sursa citată.

Ancheta judiciară franceză legată de acest dosar continuă. 

În același timp, într-un dosar asemănător, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar recent a primit interdicție de a intra în SUA. În cazul lui Dragnea, acuzația a fost că angajările fictive s-au făcut cu știrea politicianului, nu că el a fost făptuitorul, precum în cazul lui Goulard. Prejudiciul în cazul lui Dragnea a fost de aproximativ 23.000 de euro.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Koveși, a fost decorată cu Legiunea de Onoare de către Ambasada Franței la București.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews