Ar putea fi primul copil fără mamă pe certificatul de naștere. Mai mult, ar putea fi primul copil care a fost „născut” de tată. O aberație care nu pare să mai șocheze pe nimeni. Pentru că femeia care a adus pe lume un copil acum se simte bărbat. Se întâmplă în Regatul Unit, unde o femeie care a născut, dar care nu se mai consideră femeie, a început o bătălie juridică pentru a fi înregistrat(ă) oficial la primărie ca „tat” sau „părinte” al fiului său.

Transgenderul britanic care a născut,  deși știa că persoanele care nasc copii sunt înregistrate ca „mame” a declanșat imediat bătălia cu statul, denunțând "discriminarea". Femeia care acum vrea să fie tată a denunțat încălcarea dreptului său la respectarea vieții private și familiale. O "interferență" despre care spune că este inadmisibilă, în lumina schimbărilor care au loc în societate, scrie The Independent.

Dl Justice Francis a ascultat ieri argumente preliminare din partea avocaților reprezentând omul și avocații reprezentând The Registrar General pentru Anglia și Țara Galilor la o audiere înaltă în Londra.

În iunie, cazul său a ajuns la Înalta Curte de Justiție din Londra, unde judecătorul, după ce a declarat că o astfel de problemă nu a fost ridicată niciodată într-o instanță din Anglia și Țara Galilor, nu a exclus ca, dacă transgenderul va câștiga bătălia juridică, parlamentul poate lua în considerare modificarea legii.
 
Judecătorul a aflat de la avocați cum clientul lor s-a născut 
femeie, dar „a realizat că este transgender cu câțiva ani în urmă”. De atunci a trăit "ca bărbat" și a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și ƒmodifica corpul.

Judecătorului de la Înalta Curte i s-a spus și că bărbatului i-a fost acordat un certificat de recunoaștere a genului cu un an în urmă, înainte de nașterea bebelușului. Avocații au mai afirmat ceva: și-anume, că „actuala lege privind înregistrarea nașterilor și a deceselor nu mai este compatibilă cu schimbările în societate, evoluția libertății de exprimare, a egalității de gen și protecția drepturilor unui individ de a se identifica cu un anume gen”.

Potrivit presei britanice, decizia lui Sir Andrew McFarlane, președintele secției familiale a Înaltei Curți, urmează să fie anunțată în aceste zile. Astfel, urmează să se decidă dacă certificatul de naștere al copilului poate fi considerat legal, deși pe el nu există o "mamă", ci doar termenul de „părinte” sau chiar doar „tată”. Kathy Faust, fondatoare a „Them before us", o organizație care luptă pentru drepturile copiilor,  a declarat:„Când un guvern emite un certificat de naștere fără mamă, ăsta nu este progres. Este o nebunie aprobată de stat”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews