Marea Britanie și Uniunea Europeană ar fi ajuns la un acord de principiu pe tema obligațiilor financiare pe care Londra le are de achitat în contextul Brexit, afirmă surse politice britanice și europene.

Marea Britanie are de achitat obligații financiare aferente apartenenței la Uniunea Europeană. Potrivit diverselor estimări, suma este cuprinsă între 60 și 100 de miliarde de euro.

Surse politice britanice și comunitare au declarat pentru cotidianul The Telegraph că negociatorii celor două părți au ajuns la un acord de principiu în urmă cu câteva zile. Un anunț oficial va fi făcut săptămâna viitoare de premierul Marii Britanii, Theresa May, care va avea o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Potrivit unor surse diplomatice citate de cotidianul The Telegraph și de Financial Times, Marea Britanie va asuma obligații financiare de 100 de miliarde de euro, dar, în funcție de metodologia de calcul, aplicată activităților desfășurate de-a lungul a zeci de ani, Londra va plăti între 45 și 55 de miliarde de euro.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews