ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie și Uniunea Europeană ar fi ajuns la un acord de principiu pe tema obligațiilor financiare pe care Londra le are de achitat în contextul Brexit, afirmă surse politice britanice și europene.

Marea Britanie are de achitat obligații financiare aferente apartenenței la Uniunea Europeană. Potrivit diverselor estimări, suma este cuprinsă între 60 și 100 de miliarde de euro.

Surse politice britanice și comunitare au declarat pentru cotidianul The Telegraph că negociatorii celor două părți au ajuns la un acord de principiu în urmă cu câteva zile. Un anunț oficial va fi făcut săptămâna viitoare de premierul Marii Britanii, Theresa May, care va avea o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Potrivit unor surse diplomatice citate de cotidianul The Telegraph și de Financial Times, Marea Britanie va asuma obligații financiare de 100 de miliarde de euro, dar, în funcție de metodologia de calcul, aplicată activităților desfășurate de-a lungul a zeci de ani, Londra va plăti între 45 și 55 de miliarde de euro.