ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană îl sancționează pe Putin cu prelungiri. Cele 28 de state ale UE au decis să prelungească cu șase luni sancțiunile împotriva Rusiei. Sancțiuni care afectează însă nu doar economia rușilor, așa cum vor liderii de la Bruxelles, ci și pe cea a statelor UE. 
 
În următoarele zile ar urma să fie luată decizia oficială la nivel de miniștri de prelungire până la 31 ianuarie 2017 a acestor sancțiuni care expiră la sfârșitul lunii iulie.

Sancțiunile vizează în special băncile și companiile petroliere și industria apărării din Rusia și au penalizat dur economia rusă.

Moscova a decretat în schimb un embargou asupra importurilor agroalimentare din UE.

După mai mult de doi ani de sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu anexarea de către aceasta a peninsulei ucrainene Crimeea și cu sprijinul acordat rebelilor din estul Ucrainei, Uniunea Europeană intenționează să supună unei ample analize politica sa față de Moscova în a doua jumătate a acestui an.